frittata

Frittata s bramborem a paprikou

Frittata je italské jídlo podobné omeletě. Připravuje z vajec a dalších přísad, co kdo doma má.  Do vajec je možné vmíchat např. zeleninu, bylinky, různé druhy sýrů, těstoviny, brambory, uzeniny a další ingredience. Podává se i za studena.

Vhodná je k rychlé večeři i k snídani, nebo studená na svačinku nakrájená na kousky. Zbyly Vám od oběda brambory? Šup s nimi do frittaty, přidat, co doma najdete v lednici a večeře je hotová. 🙂 Fantazii se meze neladou.

Dnes si připravíme jednoduchou a rychlou variantu – s bramborem a paprikou.

Co budeme potřebovat

1-2 porce – malá pánev

  • 3-4 vejce
  • brambory
  • 1 malá paprika
  • 1 cibule
  • 50 ml mléka
  • sůl, pepř
  • 2 brambory uvařené

suroviny

Postup

Uvařené brambory, klidně i ty, co zbyly od oběda, nakrájíme na menší kostičky. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, papriku také na kostičky.

Na pánvi, která má odjímatelnou rukojeť, nebo se může dát do trouby,  na másle si orestujeme cibulku, tentokrát ne dozlatova, ale jen tak, aby změkla. Přidáme papriku a promícháme.

paprika

Po chvilce přidáme i brambory a koření, bylinky a vše důkladně promícháme a opékáme, dokud brambory nezezlátnou. Můžeme dle potřeby přidat máslo nebo kapku oleje, aby se nepřichytly brambory na dno pávne.

Mezitím si v misce ušleháme metličkou vejce s mlékem, osolíme a opepříme. Vajíčka nalijeme na pánev k zelenině. Od krajů lehce promícháváme, až se vajíčka začnou srážet a budou tak napůl udělaná dáváme do trouby.

frittata

Pečte asi 15 minut na 180 stupňů, až bude povrch zlatavý. Pánev vyndáme, necháme 5 minut odpočinout a můžeme podávat.

Dobrou chuť 🙂

 

Napsat komentář