kotleta na cibulovém ragú

Vepřová kotleta na cibulovém ragú, opečený brambor

Vepřová kotletka je minutkové maso, takže se opět jedná o rychlý oběd. Je to kvalitní vepřové maso, můžeme ho koupit s kostí, nebo bez kosti. Připravuje se na mnoho způsobů. Dnešní recept je jednoduchý a rychlý, připravíme si je s cibulovým ragú.

Co budeme potřebovat

4 porce

  • 4 plátky kotlety bez kosti
  • 3 cibule
  • sůl, pepř
  • steakové koření
  • tymián
  • olej
  • brambory
  • trošku vývaru

Postup

Nejprve si kotletky naklepeme, nařízneme okraje, okořeníme a opečeme na pánvi z každé strany. Maso je libové a měkké, takže se brzy propeče. Stačí na rozpálené kapce oleje 4-5 minut z každé strany. Záleží, jak máte silné plátky.

kotletu opečeme
kotletu opečeme

 

z obou stran
z obou stran

Cibuli oloupeme, nakrájíme na klínky, na rozpáleném oleji opečeme.

cibule na klínky
cibule na klínky

Přidáme sušený tymián, sůl a opečeme. Jakmile se cibulka trošku opeče, podlijeme vývarem, tím se nám udělá výborná šťávička a ještě podusíme do změknutí.

přidáme koření
přidáme koření

Podáváme s opečeným bramborem.

kotletka na cibulovém ragú s opečeným bramborem
kotletka na cibulovém ragú s opečeným bramborem

Dobrou chuť 🙂

Napsat komentář