Bruschetta s rajčaty

Honí vás mlsná? Zkuste bruschettu s rajčaty. Touhle dobrotou rychle zaženete hlad i chuť.

Bruschetta je zapečený nebo opečený bílý chléb, na kterém jsou rajčata, bazalka, sůl, pepř, olivový olej a česnek. Toto jídlo je známé od 15. století a pochází ze střední Itálie. Bruschetta se obvykle jí ke snídani nebo jako předkrm.

Co budeme potřebovat

2 porce

  • 8 plátků bagety nebo veky
  • 6 středních rajčat
  • 3 stroužky česneku
  • čerstvá bazalka dle chuti, lze použít i sušenou
  • 100 ml olivového oleje
  • sůl, pepř dle chuti

 

suroviny
suroviny

Postup

Rajčata nakrájíme na čtvrtky a zbavíme je semínek. Dužinu nakrájíme na menší kostičky 
a v misce promícháme s kapkou olivového oleje.

zakápneme olivový olejem
zakápneme olivový olejem

Bazalku nasekáme na malé kousky 
a přidáme k rajčatům, osolíme, opepříme. Máte-li rádi česnek, můžeme přidat trošku rozdrceného česneku. Ale jen trošku, protože česnekem se potírá i bagetka.

přidáme bazalku, pepř a sůl
přidáme bazalku, pepř a sůl

Bagetu nakrájíme na plátky a opečeme nasucho v troubě do křupava.

bageta
bageta

 

opečeme v troubě
opečeme v troubě

Opečené plátky ještě teplé potřeme olivovým olejem, do kterého jsme rozmačkali česnek.

 

bruschetta s rajčaty
bruschetta s rajčaty

Rajčatovou směs přidáme na opečenou bagetu. Můžeme ozdobit strouhaným parmazánem a olivami.

bruschetta s rajčaty
bruschetta s rajčaty

Dobrou chuť 🙂

Napsat komentář