Kotlety na pivu se šťouchaným bramborem

Kotletka je minutkové maso, takže z ní vykouzlíte oběd za chvilku. Což takhle vyzkoušet v kombinaci s pivem? Necháte společně zapéct s omáčkou z cibulky, kapie, slaniny a troškou pivečka a výtečný oběd je hotov. Koukněme na receptík.

Co budeme potřebovat

4 porce

  • 800 g kotlety bez kosti
  • 80 g slaniny
  • světlé pivo – 300 ml
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sůl, pepř – čerstvý mlety
  • 1 kapie
  • kávová lž worcestru

Postup

Kotletky naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. Zprudka opečeme na pánvi z obou stran. Maso i s výpekem přendáme do pekáčku.

opečeme
opečeme

 

Nakrájíme si cibulku na kostičky, slaninu na kostičky a orestujeme, přidáme nakrájenou papriku. Přidáme protlak, nebo kečup, přilejeme pivo a promícháme. Necháme chviličku provařit. Přikápneme worcestr, rozdrcený česnek a celou směs přendáme na kotletky do pekáče.

přidáme pivo
přidáme pivo

Pečeme zvolna v předehřáté troubě doměkka – asi 20 minut na 160 °C.

kotleta na pivu
kotleta na pivu

Vepřové kotlety na pivu rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme třeba se šťouchaným bramborem.

 

kotletky na pivu
kotletky na pivu

Dobrou chuť 🙂

Napsat komentář