Noční Londýn

Jednodenní noční výlet do Londýna

Jednodenní nočí výlet do Londýna? Proč ne. Bláznivé? To určitě. Jakousi náhodou jsem se dostala na stránky s levnými lety a koukal tam na mě let Brno – Londýn za 200,-. No nekupte to. Stačilo jen šibalsky mrknout na Nikolku a letenky byly koupené. Večer tam, noční procházka Londýnem a ráno zpět.

Kudy vede cesta
kudy vede cestička?

Naštěstí letadlo letělo načas, takže jsme si výlet maximálně užily, bez zbytečného čekání na letišti. Kolem desáté večer jsme přistáli na letišti Stansted. Z letiště jsme celkem brzy našly autobus do centra. Rovnou jsme si koupily lístky i zpět.

Velice nás překvapilo, že celou noc bylo v ulicích Londýna dost rušno a živo. Dokonce potkat ve dvě ráno rodinu s kočárkem nebylo nic divného. To, že se kolem půlnoci projížděly davy lidí na kolech, nás už ani nepřekvapilo. Chvilku Nikolka přemýšlela, že si také půjčíme kolo.

na kole, či pěšky
dav

Ale co nás zaskočilo bylo, že jsme potkaly někdy k ránu lišku. Ano, opravdovou, nefalšovanou lišku. Šla se kouknout, co mají v pytli s odpadky. Byla krásná. Mrkla na nás a najednou tam nebyla. Ladně, potichu a rychle se vzdálila.

Big Beb
Big Ben

Londýnská klasika, na kterou jsme se těšily, je Big Ben. Bohužel zrovna byl obehnaný lešením.  Big Ben je název zvonu, který je umístěn uvnitř ikonické věže s hodinami a stále zní každou hodinu.

Prošly jsme se po Westminster Bridge, odkud byly vidět i budovy parlamentu. Vše bylo nádherně nasvícené, do toho lampy, semafory a projíždějící autobus, který je také pěkně osvícený. Barevná nádhera.

London Eye
London Eye

London Eye je obří ruské kolo, které nabízí úžasný výhled na město. V noci je kolo osvětleno a hraje různými barvami.

Hyde Park

Hyde Park

Hyde Park je snad nejznámější park v Londýne a je také jedním z největších. I zde bylo v noci živo. Běžci, na prknech, na kolech. Na druhý konec parku jsme nedošly, po tmě toho zase není tolik k vidění, chvilku jsme poseděly na lavičce a pokračovaly v prohlídce dál 🙂 

noční Londýn

Londýn je živé město, multikulturní a plné mladých lidí a někdy opravdu zvláštních lidí. Lze tedy říci, že Londýn je město, které nikdy nespí. Najdete zde nespočet barů a noční kluby, diskotéky a akce všeho druhu. Nejtěžší věc je vědět, kam jít. My to měly jednoduché. Nikam. Úkol byl, projít se po městě. Kluby a diskotéky jsme tentokrát vynechaly.


Buckinghamský palác

Další kroky nás zavedly k Buckinghamskému paláci. Palác je domovem pro britskou královskou rodinu od roku 1837. Má 775 pokojů a může se pochlubit největší soukromou zahradou v Londýně.

Některé části budovy jsou otevřené i pro návštěvníky, aby si mohli vychutnat královský rodinný život alespoň pohledem. Buckinghamský palác a Windsorský hrad a jejich umělecké sbírky jsou státním majetkem. Můžete také vidět střídání stráží před palácem, což v noci bohužel neuvidí asi nikdo. Byl klid, pár lidiček a zase spoustu barevných světel.

kouzelná budka 🙂
krásné, tiché boční uličky
vyhlídkový autobus
ano, jdeme dobře 🙂

Jako bláznivý rychlo výlet dobrý, ale určitě se do Londýna musíme vrátit za bílého dne a vše si v klidu prohlédnout a vychutnat. Těšíme se již nyní.

Napsat komentář