Pštrosí vejce

Pštrosí vejce je takové klasické jídlo, kde vejce uvařené natvrdo obalíte v masové směsi. Tento receptík se může hodit nyní, když se blíží Velikonoce a koledníci Vám domů donesou spoustu vajec a teď, co s nimi?

Co budeme potřebovat

6 – 8 porcí vajec

  • 1 kg mletého masa- stačí vepřové, ale mix hovězí a vepřové je lepší
  • sůl, pepř
  • majoránka
  • drcený kmín
  • 1 lž sladká mletá paprika
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lž hořčice
  • 2 vejce
  • 4 vejce uvařená natvrdo

Postup

Maso důkladně smícháme s vejci, kořením a solí, rozdrceným česnekem. Pokud se směs drolí a nedrží pohromadě, přikápneme vodu nebo smetanu a důkladně promícháme. Můžeme přidat trošku strouhanky a opět dobře promíchat.

dáme všechny suroviny
dáme všechny suroviny
obalíme vejece směsí
vejce obalíme

Uvaříme si vejce natvrdo, oloupeme a obalíme je masovou směsí, poté ještě obalíme ve vajíčku a strouhance, budou křupavější.

obalíme ve strouhance
vejce obalíme ve vajíčku a strouhance

Obalená vejce položíme do pekáčku a pečeme při 190 °C asi 45 minut. Podlijeme malým množstvím vody. Můžeme je předsmažit ve fritce a pak dát dopéct do trouby na 170 °C asi 10-15 minut minut.

Hotová pštrosí vejce podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší a kyselými okurkami.

Pštrosí vejce
Pštrosí vejce

Dobrou chuť 🙂

Napsat komentář