Vepřová játra na cibulce

Máte rádi játra? Mám pro Vás další, snadný a rychlý recept. Játra na cibulce. Vyzkoušejte. Nic na tom není. Nejhorší pro mne je to čištění jater. Pak už jde všechno téměř samo a oběd je hotov do pár minut.

Co budeme potřebovat

4 porce

  • 800 g vepřových jater, očištěných a odblaněných
  • 2–3 lžíce sádla
  • 2 cibule
  • sůl, pepř
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 100 g anglické slaniny
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce másla

Postup

Játra očistíme a odblaníme, nakrájejte na nudličky.

játra

Na sádle opečte cibuli nadrobno nakrájenou, slaninu na drobné kostičky, přidáme drcený kmín. Jakmile je cibulka zlatavá, přidáme játra nakrájené na nudličky a za občasného míchání opékáme asi 5 minut. Osolíme, opepříme a přidáme tymiánové lístky.

Podlijeme lehce vývarem a zvolna vaříme na mírném ohni 10–15 minut, až budou játra hotová. Musíme dávat pozor, protože kdybychom játra vařili déle, již nezměknou, naopak, dlouhým vařením začnou tvrdnout.

Dochutíme podle potřeby solí a pepřem, vmícháme máslo, omáčku krásně zjemní. Podáváme s dušenou rýží.

játra na cibulce

Dobrou chuť 🙂

Napsat komentář