Roštěnky s rýží

Roštěná je libové hovězí maso ze zadní části roštěnce. Masíčko je křehunké a jen se rozsýpá na talíři. Podávají se s rýží. Toto jídlo si určitě zamilujete, je velmi oblíbené i u nás. Tak jdeme na to?

Co budeme potřebovat

4 porce

  • 600g roštěné
  • 1 cibule
  • 2 lž plnotučné hořčice
  • sůl, pepř
  • 3 stroužky česneku
  • 100g obyčejné slaniny – špeku
  • vývar
  • olej
  • mouka

Postup

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, po stranách nařízneme, aby se plátky nekroutily. Osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Lehce obalíme v mouce.

potřeme hořčicí
obalíme v mouce

Na pánvi rozpálíme olej a roštěnky zprudka osmažíme z obou stran. Dáme je pak stranou a ve výpeku osmahneme cibulku nakrájenou na drobné kostičky a špek nakrájený na drobné kostičky.

osmahneme
osmažíme cibulku

Vrátíme maso a zalijeme vývarem tak, aby maso bylo ponořené, ale neplavalo. Dusíme cca 45 minut, dokud maso není měkké. Postupně promíchneme a můžeme podle potřeby přilít ještě vývar. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme před koncem prolisovaný česnek a můžeme podávat.

Podáváme s rýží.

roštěná s rýží

Dobrou chuť 🙂

Napsat komentář