bramborový guláš

Bramborový guláš

Bramborový guláš, nebo-li buřtguláš, je taková klasika, když spěcháte. Zahřeje a zasytí. A hlavně, zvládne ho každý začátečník.

Co budeme potřebovat

4 porce

  • 10 středně velkých brambor
  • 5 stroužků česneku
  • 300 g klobása (špekáček, točený salám)
  • 2 lž sladká paprika
  • 0,5 lž pálivá paprika
  • 1 lž kmín
  • sůl, pepř
  • 2 lž hladá mouka
  • olej
  • 1 lž majoránka
  • 3 cibule

Postup

suroviny
bramborový guláš – suroviny

V hrnci na sádle nebo oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a mícháme, dokud nezačne hnědnout. Zaprášíme paprikou, přidáme kmín, osolíme, zalijeme asi litrem vody nebo vývarem, přidáme na kostičky nakrájené brambory a dusíme pod pokličkou.

Když jsou brambory z poloviny uvařené, přilijeme mouku rozmíchanou v troše vlažné vody a mícháme, dokud guláš nezhoustne. Podle potřeby přilijeme vodu a dále zvolna vaříme bez pokličky, dokud nejsou brambory měkké.

Mezitím nakrájíme klobásku na plátky a zprudka ji opečeme na zbylém tuku z obou stran. Tuk slijeme a opečenou klobásu přidáme do guláše, dochutíme ho majoránkou, dosolíme a opepříme, přidáme rozdrcený česnek a ještě krátce povaříme.

bramborový guláš

Dobrou chuť 🙂

Napsat komentář