Obrácený řízek

Klasický řízek je sice klasický řízek, ale co třeba zkusit jinou variantu a to obrácený řízek? Určitě Vám také zachutná, je šťavnatý a zapéká se v troubě s anglickou slaninou a cibulkou.

Co budeme potřebovat

4 porce

  • 800 g vepřového masa – kotleta, kýta nebo i krkovice
  • anglická slanina na plátky
  • 2 cibule
  • strouhanka
  • vejce
  • sůl, pepř
  • sladká paprika
  • česnek

Postup

Maso nakrájíme na plátky, cca 200 g, naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme, opepříme. Potřeme rozdrceným česnekem a posypeme sladkou paprikou.

Takto připravené plátky obalíme ve strouhance.

obalíme ve strouhance

Rozšleháme si vejce s mlékem a kam namočíme řízek již obalený ve strouhance.

namočíme v rozšlehaném vajíčku

Rozpálíme olej na pánvi a řízy zprudka opečeme z obou stran. Každá strana asi minutu, až se vaječný obal zatáhne a mírně zezlátne.

řízky opečeme

Cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na plátky. Připravíme si pekáč, kam později dáme opečené řízky. Cibulku na kolečka orestujeme v pánvi po opečeném masu.

poskládáme na plech

Opečenou cibuli dáme na dno pekáčku, na ni naskládáme opečené řízky, poklademe na plátky nakrájenou slaninou a dáme ještě vrstvu cibule.

Takto připravené řízky dáme péct do trouby asi na 180°C přibližně 20-30 minut.

obrácený řízek

Podáváme nejčastěji s vařeným nebo opečeným bramborem.

Dobrou chuť 🙂

Napsat komentář