Vepřová játra na roštu

Játra na roštu, bez roštu :), výborná a jednoduchá minutka. Vhodné na rychlý oběd s bramborem nebo jen jako chuťovka s čerstvým chlebem.

Co budeme potřebovat

5 porcí

  • 1 kg vepřových jater
  • sůl, pepř
  • olej
  • mouka

Postup

Zakoupená čerstvá játra ihned spotřebujte. Nedoporučuji je ani mrazit, mohou zhořknout.

Před použitím játra odblaníme a odřízneme trubice, případně žlučovody.

rozkrojíme napříč

Játra nakrájíme na plátky, krájíme je napříč na si 1,5 – 2 cm silné plátky. Tenčí se hned vysuší a budou tvrdá, silnější se zase při smažení nebo grilování nepropečou. A mohou ztvrdnout.

Lehce je naklepeme přes folii. Pozor, aby jsme játra nepotrhali. Lehce obalíme v mouce a zprudka opékáme na rozpáleném oleji a si 2-3 minuty z každé strany. Osolíme a opepříme až po opečení.

obalíme v mouce
obalíme v mouce

Podáváme s vařeným bramborem, opečeným bramborem i s hranolkama. Výborný je nějaký jogurtový dip s česnekem nebo tatarka.

játra na roštu

Dobrou chuť 🙂

Napsat komentář