Játra na roštu, bez roštu :), výborná a jednoduchá minutka. Vhodné na rychlý oběd s bramborem nebo jen jako chuťovka s čerstvým chlebem.
Co budeme potřebovat
5 porcí
- 1 kg vepřových jater
- sůl, pepř
- olej
- mouka
Postup
Zakoupená čerstvá játra ihned spotřebujte. Nedoporučuji je ani mrazit, mohou zhořknout.
Před použitím játra odblaníme a odřízneme trubice, případně žlučovody.

Játra nakrájíme na plátky, krájíme je napříč na si 1,5 – 2 cm silné plátky. Tenčí se hned vysuší a budou tvrdá, silnější se zase při smažení nebo grilování nepropečou. A mohou ztvrdnout.
Lehce je naklepeme přes folii. Pozor, aby jsme játra nepotrhali. Lehce obalíme v mouce a zprudka opékáme na rozpáleném oleji a si 2-3 minuty z každé strany. Osolíme a opepříme až po opečení.

Podáváme s vařeným bramborem, opečeným bramborem i s hranolkama. Výborný je nějaký jogurtový dip s česnekem nebo tatarka.

Dobrou chuť 🙂