Šnek z vepřové panenky

Věděli jste, že panenka je málo kalorická? Je to nejlepší část z vepřového, je šťavnatá a rychlá na úpravu. Vyzkoušíme v kombinace s anglickou slaninou.

Co budeme potřebovat

2 porce

  • 400g vepřové panenky
  • 4 plátky anglické slaniny
  • sůl, pepř
  • 1 lž hrubozrnné hořčice

Postup

Panenku odblaníme a podélně rozkrájíme na dlouhé plátky. Jen lehce naklepeme.

panenku nakrájíme

Osolíme, opepříme z obou stran, potřeme hrubozrnnou hořčicí a položíme plátek slaniny.

položíme slaninu

Zabalíme, aby nám vnikl šnek a pomocí párátka upevníme konec, aby se nám šnek nerozmotal.

zamotáme

Pečeme v troubě na 180 °C asi 15 minut.

Odstraníme párátko a můžeme podávat.

šnek z panenky

Můžeme podávat s čímkoliv. S rýží, bramborem, mohou být i hranolky, výborný je zeleninový salátek, nebo hráškové pyré.

šnek z panenky

Dobrou chuť 🙂

Napsat komentář