Roláda z vepřové krkovice

Roláda z vepřové krkovice je klasika, která nezklame. Je šťavnatá a dá se naplnit čímkoliv. V tomto receptu ji plníme anglickou slaninou, kukuřicí, okurkou a kapií. Vyzkoušejte, určitě bude chutnat.

Co budeme potřebovat

  • 800 g vepřové krkovice bez kosti
  • sůl, pepř
  • 1 lžička francouzské dijonské hořčice
  • 1 cibule
  • 150 g anglické slaniny
  • 1 hrst kukuřice
  • 1 kapie
  • 2 kyselé okurky
  • voda na podlití

Postup

Krkovici rozřízneme ostrým nožem tak, abychom získali větší plochu, rozklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.

krkovici rozklepeme

Na připravnou krkovici dáme nakrájenou slaninu po celé ploše a kukuřici. Na začátek dáme červenou papriku na proužky, okurku na čtvrtky a cibuli na menší měsíčky.

krkovici zarolujeme

Plát masa jednou stranou přehrneme přes náplň a srolujeme tak, aby náplň byla všude uzavřena. Zarolované maso důkladně svážeme provázkem a vložíme do zapékací mísy.

krkovici zarolujeme

Podlijeme vodou, přiklopíme a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme asi 2 hodiny, nejprve 1,5 hodiny pod pokličkou, poté ji sundáme a dopečeme na barvu. Během pečení kontrolujeme a v případě potřeby podlijeme.

krkovici zarolujeme

Z upečené rolády odstraníme provázek. Nakrájíme na plátky a můžeme podávat.

roláda z krkovice

Hodí se s bramborem, šťouchaným bramborem nebo i s rýží.

roláda z krkovice

Dobrou chuť 🙂

Napsat komentář