Kuřecí játra na cibulce

Kuřecí játra jsou levná záležitost. Jemná, rychle hotová, vhodná na večeři i oběd. A játra na cibulce je takový klasický recept. Vyzkoušejte s námi.

Co budeme potřebovat

4 porce

  • 600 g kuřecích jater
  • 2 cibule
  • 200 g anglické slaniny
  • 2 lž hladké mouky
  • sůl, pepř, kmín, majoránka
  • olej
  • 0,5 l vývaru

Postup

Játra propláchneme, osušíme, zbavíme případných blanek a pokrájíme na větší kousky.

kuřecí játra

Cibuli oloupeme a pokrájíme na měsíčky, slaninu na drobné kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme slaninku a přidáme cibuli, kterou necháme zesklovatět. Nakonec přidáme játra. Nejprve je necháme zprudka zatáhnout, pak stáhneme plamen, opepříme, přidáme kmín a majoránku a restujte doměkka. Hotová játra osolíme.

Pokud chceme mít víc omáčky, zaprášíme moukou, dobře promícháme a přilijeme do výpeku vývar. Chvilku provaříme.

játra na cibulce

Podáváme s rýží.

kuřecí játra na cibulce

Dobrou chuť 🙂

Napsat komentář