Špenátová polévka je zdravá, dobrá a rychlá. Můžete vyzkoušet a ochutnat.
4 porce
Co budeme potřebovat
- olej
- 1 větší cibule
- 4 stroužky česneku
- špetka muškátového oříšku
- 500 g mražené špenátové listy, čerstvých listů dejte víc
- sůl, pepř
- 0,25 l smetana na vaření
- 0,5 l hovězího vývaru
- 4 lžíce zakysané smetany nebo 4 lžíce strouhaného parmazánu
Postup
Pokud vaříme z čerstvých špenátových listů, nejprve si je povaříme v osolené vodě asi 5 minut do změknutí. Uvařené listy necháme vychladnout a nasekáme. Mražené listy necháme povolit.
Na rozpáleném oleji si osmahneme na jemno nakrájenou cibulku, česnek a restujeme dozlatova. Přidáme špenát a necháme chvilku ještě orestovat.
Zalijeme vývarem a 5 minut povaříme. Pak rozmixujeme ponorným mixérem, přilijeme smetanu na vaření a dochutíme solí a pepřem, strouhaným muškátovým oříškem na špičku nože.
Podáváme se zakysanou smetanou a strouhaným parmazánem.
Dobrou chuť 🙂