bombardino

Bombardino

Bombardino mělo za úkol zahřát promrzlé lyžaře nejen na italských sjezdovkách. Bombardino se narodilo roku 1974 v Livignu a od té doby jeho sláva roste. Ochutnat ho můžete také v různých obměnách, i u nás doma 🙂 Je to prostě bomba. Krásně prohřeje a výborně chutná.

Základem bombardina je vaječný koňak. Ten sám o sobě nemá moc alkoholu. Proto, aby jste se mohli krásně zahřát, přidává se ještě panák tvrdého alkoholu. A to vše zakrývá pořádná porce šlehačky.

Většinou se přidává whisky, jinde brendy, například Metaxa, doma můžete klidně vyzkoušet levnější variantu – rum. I tak je to moooc dobré 🙂

Co budeme potřebovat

1 porce

  • 0,4 dcl vaječný koňak
  • 0,4 dcl mléko
  • 0,2 dcl whisky nebo brendy
  • šlehačka na ozdobení

bombardino

Postup

Jde to velmi snadné. Vaječný koňak, whisky a mléko zahřejeme, přitom musíme dávat pozor, aby nám to nezačalo vařit, teplota nápoje nesmí překročit hranici 80 °C.

Poté nalijeme do skleničky, ozdobíme pořádnou porcí šlehačky, můžeme posypat skořicí a vychutnávat tuto dobrotu. Ač se nezdá, není to na více skleniček 🙂 🙂

bombardino

Tak na zdraví 🙂

Napsat komentář