Pomazánka je směs surovin, která se maže na chleba, pečivo nebo toasty a může se použít také na obložené chlebíčky. Receptů na pomazánky je mnoho. Zkusíme dnes hermelínovou. Je snadná a není třeba žádných zvláštních surovin.
Co budeme potřebovat
- 0,5 ks cibule
- 3 stroužky česneku
- sůl, pepř
- špetka červené papriky
- 1 lžička plnotučná hořčice
- 50 g bílý jogurt nebo pomazánkové máslo
- 50 g majonézy
- 1 balení hermelín
- 1 ks vařená vejce
- 100 g šunky
- citronová šťáva
Postup
Množství surovin je orientační. Každý si dejte podle chuti více, či méně. 🙂 Místo jogurtu klidně použijte pomazánkové máslo.
Vajíčko uvaříme, nasekáme nadrobno, cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Šunku a hermelín nastrouháme na struhadle nahrubo.
Vše dáme do mističky. Přimícháme hořčici, majonézu a jogurt a dochutíme solí, pepřem, trošku červené papriky, přidáme rozdrcený česnek. Vše důkladně vidličkou promícháme. Zakápneme pár kapkami citronu.
A opět pořádně promícháme a dochutíme podle sebe.
Mažeme na rohlíky nebo krajíčky veky, chleba …, lze ozdobit např. trojúhelníčkem hermelínu, vejcem,okurkou, pórkem, rajčátky či a kouskem červené kapie.
Dobrou chuť 🙂