hermelinova_pomazanka

Hermelínová pomazánka

Pomazánka je směs surovin, která se maže na chleba, pečivo nebo toasty a může se použít také na obložené chlebíčky. Receptů na pomazánky je mnoho. Zkusíme dnes hermelínovou.  Je snadná a není třeba žádných zvláštních surovin.

Co budeme potřebovat

hermelínová pomazánka - suroviny

  • 0,5 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • špetka červené papriky
  • 1 lžička plnotučná hořčice
  • 50 g bílý jogurt nebo pomazánkové máslo
  • 50 g majonézy
  • 1 balení hermelín
  • 1 ks vařená vejce
  • 100 g šunky
  • citronová šťáva

Postup

Množství surovin je orientační. Každý si dejte podle chuti více, či méně. 🙂 Místo jogurtu klidně použijte pomazánkové máslo.

Vajíčko uvaříme, nasekáme nadrobno, cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Šunku a hermelín nastrouháme na struhadle nahrubo.

hermelín

 

šunka

Vše dáme do mističky. Přimícháme hořčici, majonézu a jogurt a dochutíme solí, pepřem, trošku červené papriky, přidáme rozdrcený česnek.  Vše důkladně vidličkou promícháme. Zakápneme pár kapkami citronu.

hermelínová pomazánka

A opět pořádně promícháme a dochutíme podle sebe.

 

hermelínová pomazánka

Mažeme na rohlíky nebo krajíčky veky, chleba …, lze ozdobit např. trojúhelníčkem hermelínu, vejcem,okurkou, pórkem, rajčátky či a kouskem červené kapie.

hermelinova_pomazanka

 

hermelinova_pomazanka

Dobrou chuť 🙂

Napsat komentář