Kotletka v jogurtové marinádě

Kotletka v jogurtové marinádě je dobrá, šťavnatá, masíčko je křehké. Zkuste k obědu nebo k večeři. Kotleta je libová a rychle hotová. Počítat musíte jen s tím, že je dobré maso nechat odpočinout v marinádě alespoň hodinku, nejlépe si ji naložit již večer.

Co budeme potřebovat

  • kvalitní hustý jogurt, nejlépe řecký nebo selský
  • česnek
  • sůl, pepř
  • pokud máte doma čerstvé bylinky, nebo alespoň sušené (tymián, bazalka)
  • olivový olej
  • další koření dle vaší chuti např. – steakové koření, provencálské koření, kardamon

Potup

Do jogurtu vmícháme lžíci olivového oleje, sůl, čerstvě mletý pepř, utřený česnek, steakové koření, nasekané čerstvé bylinky. Výběr koření bych nechala na vás, protože každý má jiné chutě, tak si marinádu připravte tak, aby chutnala vám.

kotleta_jogurt

Kotletku nakrájíme na plátky přiměřené síly (cca 1-2 cm) a nemusíme naklepávat, nebo jen mírně, osolíme a opepříme. Plátky potřeme marinádou a necháme v misce ze zbývající směsí z jogurtu a dáme do chladničky. Maso naložíme nějakou dobu předem, třeba ráno a k obědu můžeme grilovat. Ideální je masíčko nechat naložené již od večera.

kotleta_jogurt

Pokud budete zkoušet tento recept v létě, můžete masíčko ugrilovat na terase na grilu. Pokud dostanete chuť v zimě, nevadí, já ho dělala v troubě. Mírně si potřeme zapékací misku olivovým olejem a maso přendáme z marinády na zapékací misku. Pečeme na 170 cca 20 minut. Dá se i opéct na pánvi, pečeme z obou stran.

Podáváme se salátkem z čerstvé zeleniny a opečenými brambůrkami.

 

Dobrou chuť 🙂

 

Napsat komentář