Selská omeleta je rychlá večeře nebo oběd a můžete si do ní přidat, co najdete v lednici. Je jednoduchá a obyčejná a v jednoduchosti je síla. Důkazem je, že je oblíbená a dobrá.
Co budeme potřebovat
1 porce
- 2 vejce
- sůl. pepř
- čtvrt cibule
- a co doma máme – hrášek, paprika, rajče, houby
- z uzenin můžeme šunku, klobásku, slaninu
- brambory
- trošku mléka nebo smetany
Postup
Na pánvi orestujeme cibulku na kostičky, papriku, šunku, můžeme na kolečka nakrájené uvařené brambory. Jakmile se vše opeče, přilijeme vejce, která předtím rozšleháme vidličkou v hrnku s trochou mléka, soli a pepře a hrášku.
Jakmile přidáme vejce, již nemícháme. Necháme pěkně vše zapéct pod pokličkou. Průběžně kontrolujeme, aby se omeleta nepřipalovala.
Kdo chce, může brambory zapéct do omelety, jak je v postupu, nebo je přidat vařené či opečené zvlášť. Jak je každému libo 🙂
Dobrou chuť 🙂