Tento salát je trošku jiný, jiná kombinace chutí. Použila jsem žlutá rajčátka, jsou o něco sladší, než červená. A chuť čerstvé máty je skvělá. Salátek provoní, je to příjemná změna. A příjemné také je, že zelené fazolky jsou nízkokalorické a při tom zaženou hlad. Obsahují spoustu vitamínů a minerálů.
Co budeme potřebovat
2 porce
- 300 g zelených fazolových lusků
- několik lístků čerstvé máty
- olivový olej 1 lž
- žlutá rajčátka 2
- červené rajče 1
- červená menší cibule
- vinný ocet 1 lž
- sůl, pepř
- kudrnka
- 1 stroužek česneku
Postup
Fazolky necháme cca 5 minut povařit v osolené vodě. Vodu pak slijte a fazolky zchladíme studenou vodou.
Připravíme si mísu. Lístky máty nasekáme nadrobno, přidáme fazolky, olivový olej a promícháme v míse.
Zatím si nakrájíme na plátky rajčata, cibuli také na plátky, česnek na menší plátky, které ještě rozpůlíme. Nasekáme nadrobno petrželku. Vše přidáme do mísy k fazolkám. Dobře promícháme, přidáme ocet, pepř a případně ještě osolíme a můžeme podávat. Výborné jako svačinka, nebo lehká večeře.
Dobrou chuť 🙂