Salát se zelenými fazolkami a rajčátky

Tento salát je trošku jiný, jiná kombinace chutí. Použila jsem žlutá rajčátka, jsou o něco sladší, než červená. A chuť čerstvé máty je skvělá. Salátek provoní, je to příjemná změna. A příjemné také je, že zelené fazolky jsou nízkokalorické a při tom zaženou hlad. Obsahují spoustu vitamínů a minerálů.

Co budeme potřebovat

2 porce

  • 300 g zelených fazolových lusků
  • několik lístků čerstvé máty
  • olivový olej 1 lž
  • žlutá rajčátka 2
  • červené rajče 1
  • červená menší cibule
  • vinný ocet 1 lž
  • sůl, pepř
  • kudrnka
  • 1 stroužek česneku

Postup

fazolky povaříme
fazolky povaříme

Fazolky necháme cca 5 minut povařit v osolené vodě. Vodu pak slijte a fazolky zchladíme studenou vodou.

Připravíme si mísu. Lístky máty nasekáme nadrobno, přidáme fazolky, olivový olej a promícháme v míse.

vše obře promícháme
vše obře promícháme

Zatím si nakrájíme na plátky rajčata, cibuli také na plátky, česnek na menší plátky, které ještě rozpůlíme. Nasekáme nadrobno petrželku. Vše přidáme do mísy k fazolkám. Dobře promícháme, přidáme ocet, pepř a případně ještě osolíme a můžeme podávat. Výborné jako svačinka, nebo lehká večeře.

salát se zelených fazolek
salát se zelených fazolek

Dobrou chuť 🙂

Napsat komentář