Frittata se špenátem a žampiony

Frittata je italské jídlo podobné omeletě.  Stejně jako omeleta se připravuje z vajec a dalších přísad, liší se ale způsobem přípravy a je také pevnější. Již tady recept na frittatu máme. Tentokrát si vyzkoušíme se špenátem a žampiony. Jednoduchý a rychlý recept na chutné a syté jídlo.

Co budeme potřebovat

1 frittata

  • špenátové listy – 100 g
  • žampiony – 150 g
  • 4 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • 50 ml smetany
  • 1/2  cibule
  • špetka tymiánu
  • olej
  • 150 g eidamu (kdo má rád, může parmazán)

 Postup

suroviny
suroviny

V hlubší pánvi, která může do trouby, si rozehřejeme olej, osmahneme cibulku, kterou jsem si nakrájeli na drobné kostičky.  Přidáme na plátky nakrájené žampiony a společně orestujeme.

vše orestujeme
vše orestujeme

Špenátové listy také nakrájíme. Můžeme použít i mražené listy nebo čerstvé špenátové listy. Přidáme k cibulce se žampiony a společně ještě restujeme asi 5 minut. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek.

přidáme sýr
přidáme sýr

Zároveň si v misce rozšleháme vejce, přidáme špetku soli a pepře, tymián, smetanu a nastrouhaný sýr.

Vaječnou směs nalijeme na pánev a pečlivě promícháme se žampiony a špenátem.

dáme zapéct
dáme zapéct

Jakmile se začnou po pár minutách vejce mírně srážet, dáme zapéct do předehřáté trouby. Pečeme asi na 170°C  přibližně 7-10 minut.

frittata
frittata

 

frittata se špenátem a žampiony
frittata se špenátem a žampiony

Dobrou chuť 🙂

Napsat komentář