Frittata je italské jídlo podobné omeletě. Stejně jako omeleta se připravuje z vajec a dalších přísad, liší se ale způsobem přípravy a je také pevnější. Již tady recept na frittatu máme. Tentokrát si vyzkoušíme se špenátem a žampiony. Jednoduchý a rychlý recept na chutné a syté jídlo.
Co budeme potřebovat
1 frittata
- špenátové listy – 100 g
- žampiony – 150 g
- 4 vejce
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř
- 50 ml smetany
- 1/2 cibule
- špetka tymiánu
- olej
- 150 g eidamu (kdo má rád, může parmazán)
Postup
V hlubší pánvi, která může do trouby, si rozehřejeme olej, osmahneme cibulku, kterou jsem si nakrájeli na drobné kostičky. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a společně orestujeme.
Špenátové listy také nakrájíme. Můžeme použít i mražené listy nebo čerstvé špenátové listy. Přidáme k cibulce se žampiony a společně ještě restujeme asi 5 minut. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek.
Zároveň si v misce rozšleháme vejce, přidáme špetku soli a pepře, tymián, smetanu a nastrouhaný sýr.
Vaječnou směs nalijeme na pánev a pečlivě promícháme se žampiony a špenátem.
Jakmile se začnou po pár minutách vejce mírně srážet, dáme zapéct do předehřáté trouby. Pečeme asi na 170°C přibližně 7-10 minut.
Dobrou chuť 🙂