Kotletka je minutkové maso, takže z ní vykouzlíte oběd za chvilku. Což takhle vyzkoušet v kombinaci s pivem? Necháte společně zapéct s omáčkou z cibulky, kapie, slaniny a troškou pivečka a výtečný oběd je hotov. Koukněme na receptík.
Co budeme potřebovat
4 porce
- 800 g kotlety bez kosti
- 80 g slaniny
- světlé pivo – 300 ml
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- sůl, pepř – čerstvý mlety
- 1 kapie
- kávová lž worcestru
Postup
Kotletky naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. Zprudka opečeme na pánvi z obou stran. Maso i s výpekem přendáme do pekáčku.
Nakrájíme si cibulku na kostičky, slaninu na kostičky a orestujeme, přidáme nakrájenou papriku. Přidáme protlak, nebo kečup, přilejeme pivo a promícháme. Necháme chviličku provařit. Přikápneme worcestr, rozdrcený česnek a celou směs přendáme na kotletky do pekáče.
Pečeme zvolna v předehřáté troubě doměkka – asi 20 minut na 160 °C.
Vepřové kotlety na pivu rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme třeba se šťouchaným bramborem.
Dobrou chuť 🙂