Hovězí plátky na houbách

Hovězí maso obsahuje vysoké množství bílkovin a minerálů. Je také vysoce ceněno v souvislosti se zdravým životním stylem. Hovězí zadní obsahuje velmi málo tuku a vaziva. Jedná se tak o libové části masa. Masíčko je po úpravě křehounké. Vyzkoušejte třeba hovězí plátky na houbách, určitě budou chutnat.

Co budeme potřebovat

4 porce

  • 800 g hovězího zadního
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • hladká mouka na obalení + 1 lžička na zahuštění omáčky
  • 1 lžíce sádla
  • 1 cibule
  • čerstvé, sušené nebo mražené houby
  • 0,5 l hovězího vývaru
  • 2 lžíce hořčice

Postup

Maso nakrájíme na plátky. Plátky masa mírně naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí a  z obou stran obalíme v hladké mouce.

nakrájíme na plátky
nakrájíme na plátky

Na pánvi na rozehřátém sádle maso opečeme z obou stran.

obalíme v mouce
obalíme v mouce

 

opečeme z obou stran
opečeme z obou stran

Do hrnce dáme rozpustit sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme.  Zaprášíme lžičkou hladké mouky a mícháme asi 1 minutu. Zalijeme vývarem. Přidáme plátky masa i s výpekem, který nám na pánvičce zůstal  a přivedeme k varu.Na mírném ohni dusíme asi 45 minut doměkka. Podle potřeby přiléváme vývar.

Sušené houby na chvilku namočíme, poté slijeme vodu. Pokud máme čerstvé houby, nakrájíme na kousky. Lze použít i mražené houby. Houby na pánvi na 1 lžíci másla opečeme. Osolíme je a opepříme a zhruba po půl hodině dušení masa je přidejte k plátkům v omáčce. Společně ještě podusíme.

Podáváme s rýží.

hovězí plátky na houbách
hovězí plátky na houbách

Dobrou chuť 🙂

Napsat komentář