Hovězí maso obsahuje vysoké množství bílkovin a minerálů. Je také vysoce ceněno v souvislosti se zdravým životním stylem. Hovězí zadní obsahuje velmi málo tuku a vaziva. Jedná se tak o libové části masa. Masíčko je po úpravě křehounké. Vyzkoušejte třeba hovězí plátky na houbách, určitě budou chutnat.
Co budeme potřebovat
4 porce
- 800 g hovězího zadního
- sůl a čerstvě mletý pepř
- hladká mouka na obalení + 1 lžička na zahuštění omáčky
- 1 lžíce sádla
- 1 cibule
- čerstvé, sušené nebo mražené houby
- 0,5 l hovězího vývaru
- 2 lžíce hořčice
Postup
Maso nakrájíme na plátky. Plátky masa mírně naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí a z obou stran obalíme v hladké mouce.
Na pánvi na rozehřátém sádle maso opečeme z obou stran.
Do hrnce dáme rozpustit sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme. Zaprášíme lžičkou hladké mouky a mícháme asi 1 minutu. Zalijeme vývarem. Přidáme plátky masa i s výpekem, který nám na pánvičce zůstal a přivedeme k varu.Na mírném ohni dusíme asi 45 minut doměkka. Podle potřeby přiléváme vývar.
Sušené houby na chvilku namočíme, poté slijeme vodu. Pokud máme čerstvé houby, nakrájíme na kousky. Lze použít i mražené houby. Houby na pánvi na 1 lžíci másla opečeme. Osolíme je a opepříme a zhruba po půl hodině dušení masa je přidejte k plátkům v omáčce. Společně ještě podusíme.
Podáváme s rýží.
Dobrou chuť 🙂