Bulgur je nalámaná celozrnná pšenice různé velikosti, je již předvařený, takže je rychle hotový. Je vděčnou a na přípravu nenáročnou surovinou. Vhodnou jako příloha, nebo i jako rychlý salát. Vyzkoušíme to nejjednodušší – zeleninový salát s bulgurem. Zeleninu si může použít každý, jakou najde, nebo jakou má rád.
Co budeme potřebovat
- bulgur
- cibule
- 2 stroužky česneku
- paprika
- rajče
- kapie
- okurka
- sůl, pepř
- olivový olej
- 1 lž hořčice
- 1 lž medu
- citronová šťáva
Postup

Nakrájíme narobno cibulku, zeleninu, co máme doma na kostičky. Přidáme nasekaný česnek. Vše dáme do mísy.

Mezitím si připravíme bulgur dle návodu, většinou vaříme zhruba 15-20 minut, dokud není bulgur měkký. Pak slijeme vodu a přidáme do mísy se zeleninou.
Promícháme a přidáme zálivku. Do salátu jsem použila zálivku, kterou dávám dost často – olivový olej, citronovou šťávu, hořčici podle chuti, sůl a pepř a kdo chce, troška medu. Vše dobře promícháme. Podáváme teplé, ale dá se i vychladit. Posypeme nasekanou zelenou petrželkou.

Dobrou chuť 🙂