Zeleninový bulgur

Bulgur je nalámaná celozrnná pšenice různé velikosti, je již předvařený, takže je rychle hotový. Je vděčnou a na přípravu nenáročnou surovinou. Vhodnou jako příloha, nebo i jako rychlý salát. Vyzkoušíme to nejjednodušší – zeleninový salát s bulgurem. Zeleninu si může použít každý, jakou najde, nebo jakou má rád.

Co budeme potřebovat

  • bulgur
  • cibule
  • 2 stroužky česneku
  • paprika
  • rajče
  • kapie
  • okurka
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • 1 lž hořčice
  • 1 lž medu
  • citronová šťáva

Postup

zeleninový bulgur

Nakrájíme narobno cibulku, zeleninu, co máme doma na kostičky. Přidáme nasekaný česnek. Vše dáme do mísy.

bulgur

Mezitím si připravíme bulgur dle návodu, většinou vaříme zhruba 15-20 minut, dokud není bulgur měkký. Pak slijeme vodu a přidáme do mísy se zeleninou.

Promícháme a přidáme zálivku. Do salátu jsem použila zálivku, kterou dávám dost často – olivový olej, citronovou šťávu, hořčici podle chuti, sůl a pepř a kdo chce, troška medu. Vše dobře promícháme. Podáváme teplé, ale dá se i vychladit. Posypeme nasekanou zelenou petrželkou.

bulgur

Dobrou chuť 🙂

Napsat komentář