Tarhoňa je druh těstovinové rýže, používané ve slovenské a maďarské kuchyni. Můžeme ji použít jako hlavní, samostatné jídlo, nebo jako přílohu. V tomto případě nám poslouží jako příloha ke kotletce.
Co budeme potřebovat
4 porce
- 500 g tarhoni
- 600 g kotlety
- 1 kapie – červená
- 1 cibule
- hrst mraženého hrášku
- hrst mražené kukuřice
- sůl, pepř
- bylinky
- 2 dcl vývaru
- olej
- 2 stroužky česneku
Postup
Tarhoňu uvaříme v mírně osolené vodě podle návodu, asi 8-10 minut.
Na trošce oleje nebo rozpuštěného másla osmažíme dozlatova pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit i drobně nakrájenou papriku a nesekaný česnek. K zelenině nasypeme tarhoňu, okořeníme, přidáme bylinky, rozmražený hrášek a kukuřici a promícháme. Přilijeme vývar, aby směs nebyla suchá.
Kotletky nakrájíme, naklepeme, osolíme a opepříme, posypeme oblíbeným kořením a na pánvi opečeme z obou stran.
A máme hotovo, na talíř servírujeme zeleninovou tarhoňu a kotletku, zdobíme nasekaným pórkem nebo petrželkou.
Dobrou chuť 🙂