Vepřové karbanátky

Mleté maso je věčnou surovinou, během chvíle připravíme ochucenou směs a usmažíme karbanátky. Zde máme úplně klasický recept na karbanátky, za pár minut vykouzlíte oblíbený oběd.

Co budeme potřebovat

4-5 porcí

  • 0,5 kg mleté vepřové plece
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • majoránka
  • 2 vejce
  • sůl, pepř
  • 2 rohlíky
  • hrnek mléka
  • strouhanka, vejce, hladká mouka na obalení karbanátků
  • olej na smažení karbanátků

Postup

Do mísy dáme mleté maso, přidáme koření, cibuli nakrájenou nadrobno, prolisovaný česnek, vajíčka a důkladně promícháme.

směs na karbanátky

V menší misce namočíme do mléka na kostky nakrájený rohlík nebo žemli. Necháme chviličku nasáknout a přidáme rozmělněné k masové směsi.

rohlíky v mléce
rohlík v mléce

Pokud se nám zdá směs řídká, můžeme přidat trochu strouhanky. Tvarujeme placičky, které obalíme v trojobalu – hladká mouka, vejce rozšlehané s troškou mléka a ve strouhance. Zvolna je pečeme na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova.

Podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem s máslem a petrželkou, nebo i jen s chlebem a kyselou okurkou.

karbanátek s bramborovou kaší

Dobrou chuť 🙂

Napsat komentář