Máte rádi játra? Mám pro Vás další, snadný a rychlý recept. Játra na cibulce. Vyzkoušejte. Nic na tom není. Nejhorší pro mne je to čištění jater. Pak už jde všechno téměř samo a oběd je hotov do pár minut.
Co budeme potřebovat
4 porce
- 800 g vepřových jater, očištěných a odblaněných
- 2–3 lžíce sádla
- 2 cibule
- sůl, pepř
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 snítka čerstvého tymiánu
- 100 g anglické slaniny
- 300 ml hovězího vývaru
- 2 lžíce másla
Postup
Játra očistíme a odblaníme, nakrájejte na nudličky.

Na sádle opečte cibuli nadrobno nakrájenou, slaninu na drobné kostičky, přidáme drcený kmín. Jakmile je cibulka zlatavá, přidáme játra nakrájené na nudličky a za občasného míchání opékáme asi 5 minut. Osolíme, opepříme a přidáme tymiánové lístky.
Podlijeme lehce vývarem a zvolna vaříme na mírném ohni 10–15 minut, až budou játra hotová. Musíme dávat pozor, protože kdybychom játra vařili déle, již nezměknou, naopak, dlouhým vařením začnou tvrdnout.
Dochutíme podle potřeby solí a pepřem, vmícháme máslo, omáčku krásně zjemní. Podáváme s dušenou rýží.

Dobrou chuť 🙂