Zbojnická pečínka

Šťavnaté maso, játra, slanina, cibule, rajčata papriky a spousta šťávičky. Vše z jednoho pekáče. Vyzkoušejte. Pochutnáte si.

Co budeme potřebovat:

4 porce

  • 600 g vepřové kýty nebo kotlety
  • 400 g vepřových jater
  • sůl, pepř
  • mletá sladká paprika
  • plnotučná hořčice
  • 300 g anglické slaniny
  • 3 větší cibule
  • 5 zelených a červených paprik
  • 5 rajčat
  • 2 feferonky

Postup

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, posolíme a popepříme, posypeme paprikou a pomažeme hořčicí.

maso naklepeme

Podobně si připravíme i játra. Odblaníme je, nakrájíme na plátky, nemusíme klepat, nesolíme, jen opepříme a potřeme hořčicí. Játra i maso zprudka opečte na pánvi z obou stran.

opečeme

Nachystáme si vyšší plech nebo pekáč a vyložíme ho slaninou nakrájenou na plátky. Na vrstvu slaniny dáme cibuli na kolečka, papriku na plátky, rajčata na plátky a feferonky na kousky.

dáme vrstvu zeleniny

Zakápneme troškou oleje a na zeleninu ještě položíme opečené plátky masa a jater. Poslední vrstvou budou zbylé papriky, rajčata, cibule a opět slanina.

slanina nakonec

Troubu předehřejeme na 180 °C. Pečeme přibližně 30-45 minut.

Podáváme s vařeným bramborem.

zbojnická pečínka

Dobrou chuť 🙂

Napsat komentář