Šťavnaté maso, játra, slanina, cibule, rajčata papriky a spousta šťávičky. Vše z jednoho pekáče. Vyzkoušejte. Pochutnáte si.
Co budeme potřebovat:
4 porce
- 600 g vepřové kýty nebo kotlety
- 400 g vepřových jater
- sůl, pepř
- mletá sladká paprika
- plnotučná hořčice
- 300 g anglické slaniny
- 3 větší cibule
- 5 zelených a červených paprik
- 5 rajčat
- 2 feferonky
Postup
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, posolíme a popepříme, posypeme paprikou a pomažeme hořčicí.
Podobně si připravíme i játra. Odblaníme je, nakrájíme na plátky, nemusíme klepat, nesolíme, jen opepříme a potřeme hořčicí. Játra i maso zprudka opečte na pánvi z obou stran.
Nachystáme si vyšší plech nebo pekáč a vyložíme ho slaninou nakrájenou na plátky. Na vrstvu slaniny dáme cibuli na kolečka, papriku na plátky, rajčata na plátky a feferonky na kousky.
Zakápneme troškou oleje a na zeleninu ještě položíme opečené plátky masa a jater. Poslední vrstvou budou zbylé papriky, rajčata, cibule a opět slanina.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Pečeme přibližně 30-45 minut.
Podáváme s vařeným bramborem.
Dobrou chuť 🙂