Polévka z červené čočky

Zaujala Vás červená čočka? Zkusíme si uvařit něco jednoduchého, a to je polévka z červené čočky. Oproti klasické čočce je rychleji uvařená. Je zdrojem bílkovin, minerálů a vitamínů, obsahuje vlákninu, je lehce stravitelná, takže šup, šup, jdeme vařit :).

Co budeme potřebovat

4 porce

  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 rajčata
  • 1/2 balení sáčku červené čočky
  • 4 stroužky česneku
  • 1 kávová lžička římského kmínu
  • špetka kurkumy
  • špetka chilli
  • 1 citron
  • zeleninový vývar 1 l
  • sůl, pepř
  • olej

Postup

suroviny

Čočku dobře propláchneme pod tekoucí vodou. V hrnci na trošce rozehřátého oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek a na kolečka nakrájenou mrkev. Přidáme římský kmín, chilli, kurkumu a necháme ještě vše osmahnout.

osmahneme

V tuto chvilku přisypeme čočku, krájená rajčata, protlak a plátek citrónu, zalijeme vývarem, promícháme a necháme vařit asi 20 minut, dokud není čočka měkká. Osolíme, opepříme, podle chuti můžeme ještě vymačkat trošku šťávy ze zbytku citronu.

Dozdobíme petrželkou a můžeme podávat.

polévka z červené čočky

Dobrou chuť 🙂

Napsat komentář