Zaujala Vás červená čočka? Zkusíme si uvařit něco jednoduchého, a to je polévka z červené čočky. Oproti klasické čočce je rychleji uvařená. Je zdrojem bílkovin, minerálů a vitamínů, obsahuje vlákninu, je lehce stravitelná, takže šup, šup, jdeme vařit :).
Co budeme potřebovat
4 porce
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 rajčata
- 1/2 balení sáčku červené čočky
- 4 stroužky česneku
- 1 kávová lžička římského kmínu
- špetka kurkumy
- špetka chilli
- 1 citron
- zeleninový vývar 1 l
- sůl, pepř
- olej
Postup
Čočku dobře propláchneme pod tekoucí vodou. V hrnci na trošce rozehřátého oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek a na kolečka nakrájenou mrkev. Přidáme římský kmín, chilli, kurkumu a necháme ještě vše osmahnout.
V tuto chvilku přisypeme čočku, krájená rajčata, protlak a plátek citrónu, zalijeme vývarem, promícháme a necháme vařit asi 20 minut, dokud není čočka měkká. Osolíme, opepříme, podle chuti můžeme ještě vymačkat trošku šťávy ze zbytku citronu.
Dozdobíme petrželkou a můžeme podávat.
Dobrou chuť 🙂