Čevapčiči s bramborem

Čevapčiči je velmi oblíbené srbské jídlo, sem se rozšířilo z Turecka. V srbském čevapčiči najdete nejčastěji mleté jehněčí, ale používá se i s vepřovým a u nás vepřové a hovězí. Je oblíbené i u nás a příprava je dům od domu jiná, liší se i kořením. Vyzkoušejte tu naši variantu, třeba také zachutná.

Co budeme potřebovat

4 porce

  • 600 g mletého masa – můžete mix hovězí a vepřové
  • sůl, pepř
  • sladká paprika
  • pálivá paprika
  • cibule
  • hořčice
  • olej

Postup

Maso si můžeme nechat namlet v masně, nebo si ho nameleme doma. Je lepší ho nechat chvilku odpočinou v chladu.

mleté maso

Cibuli nakrájíme nadrobno. Přidáme k masu, osolíme, opepříme, přidáme kávovou lžičku sladké papriky, špetku pálivé papriky a dobře promícháme. Nepřidáváme ani mouku ani strouhanku ani vejce.

tvarujeme válečky

Tvarujeme válečky, které na kapce oleje opečeme ze všech stran, nebo na plechu v troubě. Výborné jsou i na grilu.

pečeme

Podáváme je s hořčicí a cibulí nakrájenou na kolečka. Hodí se s bramborem nebo jen s chlebem.

čevapčiči s bramborem
čevapčiči s bramborem

Dobrou chuť 🙂

Napsat komentář