Zeleninový bulgur

Bulgur je nalámaná celozrnná pšenice různé velikosti, je již předvařený, takže je rychle hotový. Je vděčnou a na přípravu nenáročnou surovinou. Vhodnou jako příloha, nebo i jako rychlý salát.

Co budeme potřebovat

  • bulgur
  • cibule
  • 2 stroužky česneku
  • paprika
  • rajče
  • chilli paprička
  • cuketa
  • sůl, pepř
  • špetka zázvoru
  • citronová šťáva

Postup

zeleninový bulgur

Na oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme nasekaný česnek. Po chvilce nakrájenou na kostičky cuketu, papriku, chilli papričku a chvilku ještě smažíme. Spaříme si rajčata, oloupeme, nakrájíme také na kostičky a přihodíme do pánve. Vše dobře promícháme, ochutíme kořením a špetkou zázvoru.

bulgur

Mezitím si připravíme bulgur dle návodu, většinou vaříme zhruba 20 minut, dokud není bulgur měkký. Pak slijeme vodu a přidáme do pánve se zeleninou.

Promícháme a osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Posypeme nasekanou zelenou petrželkou a podáváme samotné nebo jako přílohu.

bulgur

Dobrou chuť 🙂

Napsat komentář