Nevíte co vařit dnes k obědu? Nemáte čas, nechce se Vám pouštět do ničeho složitého? Špagety jsou rychlé a vděčné. Dnes si zkusíme s mletým masem.
Co budeme potřebovat
2 porce
- 400 g špagety
- 200 g mleté maso – hovězí, vepřové nebo míchané, kdo co má rád 🙂
- 1 cibule
- 250 g drcená rajčata (ne protlak)
- 100 g máslo
- vepřový vývar na podlití
- sůl, pepř
- 100 g sýr na strouhání nebo parmazán
- 0,25 l červené víno
- petrželka zelená
- špetka bazalky
- špetka oregána
- 3 srtoužky česneku
Postup
Špagety dáme vařit v osolené vodě s kapkou oleje a vaříme podle návodu.
Cibulku nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle, přidáme mleté maso a za stálého míchání opékáme až se začne maso drolit.
Podlijeme vývarem, promícháme, přidáme drcená rajčata, bazalku a oregáno, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme. Na mírném ohni dusíme asi 10 minut.
Přilijeme červené víno a necháme ho zcela vydusit. Občas promícháme. Maso chytne skvělou chuť a barvičku. A máme hotovo.
Já jsem do směsi přimíchala rovnou i špagety a na talíři posypala sýrem, strouhaným eidamem, nebo parmazánem. Kdo chce, lze směsí polít špagety až na talíři.
Dobrou chuť 🙂