Dnes vyzkoušíme recept na chutné bramborákové placky, které se plní masovou směsí, ta může být i pikantnější. Vše pak zasypeme strouhaným eidamem. Výborné na oběd i večeři.
Co budeme potřebovat
4 porce
na masovou směs:
- 500 g masa – kuřecí prsa
- 1 cibule
- 4 strožky česneku
- sů, pepř
- 1 lž hořčice
- 2 lž kečupu nebo protlaku
- 1 malá lž worcestru
- 1 malá lž sojové omáčky
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 2 rajčata
- 1/2 cukety
- kousek chilli papričky
- eidam v celku na zasypání
na bramborák:
- 1 kg brambor
- 2 vejce
- 120 g hladké mouky
- sůl, pepř, majoránka
- můžete i trošku kmínu
- česnek – paličku
Postup
Cibuli nakrájíme na hrubší kostičky a česnek na tenké proužky a na oleji orestujeme dozlatova, přidáme na drobné kostičky nakrájené kuřecí maso,
přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu (rajče, paprika, cuketa) a dusíme, až bude vše měkké. Kápneme worcestr, sojovou omáčku, přidáme kečup a hořčici a dobře promícháme. Kdo má rád pikantní, můžeme přidat chilli papričku.
Těsto na bramaboráky jsme si již popisovali, tak jen ve zkratce:
Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme, polovinu brambor nastrouháme na jemném struhadle a druhou nastrouháme na hrubém struhadle. Pokud brambory pustí víc škrobu, je lepší je slít.
Přidáme vejce, majoránku, prolisovaný česnek podle chuti, já na česneku a majoránce nešetřím, musí to být hezky cítit. Podle chuti osolíme a opepříme. Ještě přidávám trošku kmínu. Vše důkladně promícháme. Podle potřeby přisypáváme mouku, aby těsto nebylo tuhé, ani řídké a opět pořádně promícháme.
Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžící připravenou bramborovou směs, kterou rozetřeme dnem lžičky a osmažíme po obou stranách dozlatova.
A když je vše hotovo, můžeme servírovat. Na bramborák vysypeme část masové směsi, bramborák přeložíme a zasypeme strouhaným sýrem a zdobíme čerstvou zeleninkou.
Dobrou chuť 🙂