Vepřová kotletka je minutkové maso, takže se opět jedná o rychlý oběd. Je to kvalitní vepřové maso, můžeme ho koupit s kostí, nebo bez kosti. Připravuje se na mnoho způsobů. Dnešní recept je jednoduchý a rychlý, připravíme si je s cibulovým ragú.
Co budeme potřebovat
4 porce
- 4 plátky kotlety bez kosti
- 3 cibule
- sůl, pepř
- steakové koření
- tymián
- olej
- brambory
- trošku vývaru
Postup
Nejprve si kotletky naklepeme, nařízneme okraje, okořeníme a opečeme na pánvi z každé strany. Maso je libové a měkké, takže se brzy propeče. Stačí na rozpálené kapce oleje 4-5 minut z každé strany. Záleží, jak máte silné plátky.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na klínky, na rozpáleném oleji opečeme.
Přidáme sušený tymián, sůl a opečeme. Jakmile se cibulka trošku opeče, podlijeme vývarem, tím se nám udělá výborná šťávička a ještě podusíme do změknutí.
Podáváme s opečeným bramborem.
Dobrou chuť 🙂