Honí vás mlsná? Zkuste bruschettu s rajčaty. Touhle dobrotou rychle zaženete hlad i chuť.
Bruschetta je zapečený nebo opečený bílý chléb, na kterém jsou rajčata, bazalka, sůl, pepř, olivový olej a česnek. Toto jídlo je známé od 15. století a pochází ze střední Itálie. Bruschetta se obvykle jí ke snídani nebo jako předkrm.
Co budeme potřebovat
2 porce
- 8 plátků bagety nebo veky
- 6 středních rajčat
- 3 stroužky česneku
- čerstvá bazalka dle chuti, lze použít i sušenou
- 100 ml olivového oleje
- sůl, pepř dle chuti

Postup
Rajčata nakrájíme na čtvrtky a zbavíme je semínek. Dužinu nakrájíme na menší kostičky a v misce promícháme s kapkou olivového oleje.

Bazalku nasekáme na malé kousky a přidáme k rajčatům, osolíme, opepříme. Máte-li rádi česnek, můžeme přidat trošku rozdrceného česneku. Ale jen trošku, protože česnekem se potírá i bagetka.

Bagetu nakrájíme na plátky a opečeme nasucho v troubě do křupava.


Opečené plátky ještě teplé potřeme olivovým olejem, do kterého jsme rozmačkali česnek.

Rajčatovou směs přidáme na opečenou bagetu. Můžeme ozdobit strouhaným parmazánem a olivami.

Dobrou chuť 🙂