Vepřový flamendr

Flamendr je pikantní pokrm z vepřového masa a zeleniny. Není nijak náročný na přípravu ani na čas. Máte ho hotový opravdu rychle a můžete podávat jen s chlebem, pokud spěcháte.

Co budeme potřebovat

2 porce

  • 300 g kýty nebo i kotlety, krkovice
  • rajče
  • paprika červená – kapie
  • paprika zelená
  • cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lž kečupu
  • 1 malá lžička sojové omáčky
  • 1 malá lžička worcestru
  • 1 feferonka
  • sůl, pepř
  • chilli

Postup

Maso nakrájíme na nudličky, můžeme použít kýtu, kdo rád libovoučké, tak kotletku a naopak, kdo rád prorostlejší, tak krkovici. Nudličky zprudka opečeme v hluboké pánvi, osolíme a opepříme. Přidáme nakrájenou cibuli, nasekanou feferonku, nakrájené papriky. Vše necháme dusit ve vlastní šťávě tak dlouho, až bude maso měkké. Můžeme podlít trochou vody.

flamendr

Po několika minutách přidáme nakrájené rajče, rozdrcený česnek, lžičku worcestru a sojovky, kečup, špetku chilli a ještě prohřejeme.

Kdo opravdu spěchá, dá se použít i sterilované lečo nebo mražené lečo, ale mě to z toho nechutná, čerstvá zeleninka je zkrátka nejlepší. 🙂

Podáváme téměř s čímkoliv, hodí se s vařeným či šťouchaným bramborem, s rýží, výborný je i s hranolkama, s domácími bramboráčky nebo jen s chlebem.

flamendr

Dobrou chuť 🙂

Napsat komentář