Cizrna patří mezi nejzdravější luštěniny a možností, jak ji využít v teplé i studené kuchyni, je opravdu hodně. Jediný problém je, že se musí namáčet a opravdu dlouho se vaří. Dnes si zkusíme pomazánku, nebude jí třeba hodně, takže můžeme použít i konzervovanou.
Co budeme potřebovat
4 porce
- 1 plechovka sterilované cizrny (400 g)
- 6 sušených rajčat naložených v oleji
- 1 lučina
- 20 g nastrouhaného parmazánu
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 1 jarní cibulka
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř
- 1 lž olivového oleje
Postup
Cizrnu z plechovky slijeme a propláchneme. Sušená rajčata nakrájíme na kousky a utřeme vidličkou v misce s lučinou a prolisovaným česnekem. Vmícháme nastrouhaný parmazán, hořčici a nasekanou jarní cibulku.
Pomazánku zakápneme olivovým olejem , osolíme a opepříme. Dobře promícháme. Přidáme rozmačkanou cizrnu, opět promícháme a případně ještě ochutíme.
Můžeme dozdobit rajčátkem, petrželkou, nejlepší je s celozrnným pečivem.
Dobrou chuť 🙂