Vepřové kostky s čočkou a klobásou

Jednoduché jídlo z jednoho hrnce, kde postupně přidáváte suroviny. Něco jako německý eintopf. Všechny chutě se smísí a máme výborné jídlo. Vyzkoušejte, určitě bude chutnat.

Co budeme potřebovat

4 porce

  • 600 g vepřové kýty
  • sůl, pepř
  • 2 lž sladké papriky
  • 2 lž hladké mouky
  • olej
  • 100 g pikantní klobásky
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 3 bobkové listy
  • 1 plechovka loupaných krájených rajčat
  • 0,5 l vepřového vývaru
  • 200 g čočky

Postup

Vepřové maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, pomoučníme. Rozpálíme vysokou pánev, kde opečeme na olej ze všech stran maso.

suroviny

Na jiné pánvi orestujeme na kapce oleje klobásu nakrájenou na půl kolečka, oleje stačí jen kapka, protože klobáska také pustí mastné. Po chvilce přidáme cibulku nakrájenou nadrobno a česnek na plátky, vše společně propečeme a přidáme i s výpekem k masu.

přidáme kořenovku

Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky nebo na nudličky a přidáme do pánve k masu. Přihodíme bobkový list, rajčata, dobře promícháme a necháme krátce probublat, zaprášíme paprikou a podlijeme vývarem, dusíme do poloměkka.

Přidáme čočku a společně uvaříme doměkka. Čočku můžete namočit, pak přidáme později, aby se nám nerozvařila. Ale dá se přidat i nenamočená čočka, zvládne se krásně uvařit, než je maso měkké.

Občas promícháme, musí být měkoučké maso i čočka, podle potřeby se dá ještě podlévat vývarem.

vepřové kostky s čočkou

Podáváme s chlebem, nebo se hodí i vařené brambory s petrželkou.

vepřové kostky s čočkou

Dobrou chuť 🙂

Napsat komentář