Tip na rychlý oběd, či večeři. Kotleta je minutkové maso a dá se vymyslet spoustu variant. Jednu takovou jednoduchou jsme si připravili na obídek. Třeba Vás také inspiruje.
Co budeme potřebovat
4 porce
- 600 g kotlety bez kosti na plátky
- baby karotku, nebo menší mrkvičky
- sůl, pepř
- tymián
- pár kapek z citronu
- 2 lž bílého vína
- 50 g másla
- 4 dcl vývaru
- 1 lž hladké mouky
- 2 stroužky česneku
- olej
Postup
Kotletky nakrájíme na plátky, jen mírně naklepeme, nařízneme po stranách, osolíme a opepříme a potřeme prolisovaným česnekem.
Na oleji opečeme z obou stran. Z každé strany tak 3-5 minut, záleží, jak máme kotletky silné. Na pánev ke kotletám můžeme přihodit na plátky nakrájený česnek a tymián. Jakmile je kotletka hotová, dáme stranou. Do výpeku přilijeme vývar a necháme zredukovat, pokud je šťávička pořád řídká, v hrníčku si rozmícháme malou lžičku mouky v trošce vody a přidáme na pánev. Mícháme do zhoustnutí šťávičky a necháme chvilku provařit.
Zároveň si uvaříme mrkev tak, aby byla na skus, asi 10 minut. Vody bude tolik, aby překrývala mrkev, přidáme 2 lž vína, máslo a sůl. Voda se hezky odpaří. Mrkev nesmí být měkká a bude krásně lesklá. Na pánvi si pak jen zlehka orestujeme uvařenou mrkvičku, zakápneme citronem a na provonění přidáme tymián.
A máme hotovo, můžeme servírovat. Kotletky přelijeme připravenou šťávičkou. Podáváme třeba s bramborovou kaší, vařeným či šťouchaným bramborem.
Přejeme dobrou chuť 🙂