Jedná se o tradiční velikonoční pokrm, který obsahuje kopřivy a další zelené byliny. Existuje mnoho variant, liší se surovinami a způsobem přípravy. Ta klasická nádivka se připravuje z uzeného masa, pečiva, vajec, sádla, koření aContinue reading
Polévka z červené čočky
Zaujala Vás červená čočka? Zkusíme si uvařit něco jednoduchého, a to je polévka z červené čočky. Oproti klasické čočce je rychleji uvařená. Je zdrojem bílkovin, minerálů a vitamínů, obsahuje vlákninu, je lehce stravitelná, takže šup,Continue reading
Vejce po italsku
Máte rádi na snídani vajíčka? A což takhle zkusit trošku jiná vajíčka, než klasická míchaná vejce? A rovnou vejce po italsku. Rychlá, jemná, smetanová a výtečná snídaně je na světe. Co budeme potřebovat 2 porceContinue reading
Šnek z vepřové panenky
Věděli jste, že panenka je málo kalorická? Je to nejlepší část z vepřového, je šťavnatá a rychlá na úpravu. Vyzkoušíme v kombinace s anglickou slaninou. Co budeme potřebovat 2 porce 400g vepřové panenky 4 plátkyContinue reading
Kuřecí kousky v medové pikantní omáčce
Medová pikantní omáčka ve spojení s kuřecím masem a rýží je opravdu výborná kombinace. Vyzkoušejte, určitě bude chutnat. Pálivé si můžete udělat tak, jak máte rádi. A jednoduché, do půl hodinky vykouzlíte skvělý oběd. CoContinue reading
Návštěva u Zbyška
My máme hlad – výzva „MY MÁME HLAD! “ Zase. Tentokrát bude překvapení. Uvaří nám chlap. Nebál se a pozval nás. Zajímavý recept si připravil, velice se povedl a návštěva moooc fajn. Zeptat se, coContinue reading
Roštěnky s rýží
Roštěná je libové hovězí maso ze zadní části roštěnce. Masíčko je křehunké a jen se rozsýpá na talíři. Podávají se s rýží. Toto jídlo si určitě zamilujete, je velmi oblíbené i u nás. Tak jdemeContinue reading
Zbojnická pečínka
Šťavnaté maso, játra, slanina, cibule, rajčata papriky a spousta šťávičky. Vše z jednoho pekáče. Vyzkoušejte. Pochutnáte si. Co budeme potřebovat: 4 porce 600 g vepřové kýty nebo kotlety 400 g vepřových jater sůl, pepř mletáContinue reading
Alsaský cibulový koláč
Slaný cibulový koláč je specialitou francouzské kuchyně. Výborný jako chuťovka k posezení s přáteli k vínu nebo i jako večeře. Na tenké těsto se dá slanina, cibule, zakysaná smetana, peče se pár minutek, ale naContinue reading
Vepřová játra na cibulce
Máte rádi játra? Mám pro Vás další, snadný a rychlý recept. Játra na cibulce. Vyzkoušejte. Nic na tom není. Nejhorší pro mne je to čištění jater. Pak už jde všechno téměř samo a oběd jeContinue reading
Zeleninová tarhoňa s kotetkou
Tarhoňa je druh těstovinové rýže, používané ve slovenské a maďarské kuchyni. Můžeme ji použít jako hlavní, samostatné jídlo, nebo jako přílohu. V tomto případě nám poslouží jako příloha ke kotletce. Co budeme potřebovat 4 porceContinue reading
Vepřové karbanátky
Mleté maso je věčnou surovinou, během chvíle připravíme ochucenou směs a usmažíme karbanátky. Zde máme úplně klasický recept na karbanátky, za pár minut vykouzlíte oblíbený oběd. Co budeme potřebovat 4-5 porcí 0,5 kg mleté vepřovéContinue reading